Door Dorine

Yoga en Long Covid

Long Covid. Het zit dus toch niet tussen de oren. Uit studies van het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit is namelijk gebleken dat het spierweefsel van mensen met en zonder long covid een grotere schade oploopt. Bovendien functioneren de mitochondriën minder goed, dat zijn de kleine energiecentrales in de cellen van ons lichaam. Die energievermindering is de boosdoener waardoor deze mensen steeds zo moe zijn, blijkt uit dit onderzoek. Een intensieve hersteltherapie bij arts of fysiotherapeut lijkt daardoor niet zinvol en zal eerder averechts werken.

Zoals bij iedereen wordt geadviseerd goed naar het lichaam te luisteren. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen, maar stop als het niet goed voelt.

Toch is er meer dat long covid patiënten kunnen doen om fitter of meer ontspannen te raken. Daarvoor kunnen zij nu terecht voor een rustige yogales. De les wordt in de ochtend gegeven zodat het lichaam nog niet vermoeid van de dag is. Er wordt geen harde muziek gebruikt, het licht is zacht en de docent praat je op een kalme manier door de oefeningen.

Ook eens ervaren wat deze vorm van yoga voor jou kan doen? Kom eens langs voor een proefles en kijk gerust hoe het voor jou voelt.

Een proefles kost € 12,50 en een rittenkaart voor 5 lessen kost € 59

Inschrijfformulier Yoga

Naam
Adres(Vereist)