Zwangerschapsmassages

Waarom een zwangerschapsmassage?

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam. Je spieren en gewrichten worden wat slapper om ruimte te maken voor je baby en om je lichaam langzaam voor te bereiden op de bevalling. Hierdoor kunnen dus kwaaltjes als rug-, nek- en bekkenklachten ontstaan. Een zwangerschapsmassage helpt daarom heel goed om je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen.

Het extra gewicht dat je met je meedraagt kan verschillende klachten veroorzaken. Vooral de lage rug, nek, schouders, benen en voeten kunnen pijnlijk zijn. Ook stress en/of angst voor de bevalling, slecht slapen en hormonale veranderingen kunnen redenen zijn om je lekker te laten masseren. Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je je op een positieve manier op je lichaam concentreert.

In de eerste drie maanden van je zwangerschap masseren wij je nog niet. En ook in het tweede en derde semester van je zwangerschap geven we een rustige, ontspannen massage. Hierdoor ontspant het zenuwstelsel waardoor endorfine vrijkomt. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je baby zich prettig voelt. Een drukke baby kan door zwangerschapsmassage opeens rustig worden of juist omgekeerd.

Massage verbetert bovendien de doorbloeding en het lymfevatenstelsel. Daardoor wordt de doorbloeding van de placenta beter en komen meer zuurstof en voedingsstoffen bij je baby terecht. Verder worden afvalproducten veel beter afgevoerd,

Soorten zwangerschapsmassage

Je kunt kiezen uit de massage waarbij je comfortabel op je zij ligt. Je lichaam en buik worden ondersteund met kussens en we masseren rug, nek, schouders, armen en benen. Of kies je liever voor de heerlijke HydroMed® zwangerschapsmassage, waarbij je lekker op je rug ligt, op een warmwaterkussen. Daarnaast bieden we ook de Treatments Zwangerschapsmassage aan in zijligging. Dit is een echte verwenbehandeling waarbij de nadruk op reiniging en verzorging ligt, naast uiteraard een fijne massage.

Boek hier jouw zwangerschapsmassage