Door Dorine

Nieuw! Ervaar de Betovering van een Hamambehandeling

Een Hamambehandeling is veel meer dan alleen een spa-ervaring; het is een eeuwenoud ritueel dat zowel het lichaam als de geest verjongt en verfrist. Bij Wellness Elburg nodigen we je uit om de tijdloze schoonheid van de Hamam in de salon te ontdekken.

Een mooi Ritueel van Zuivering en Ontspanning

De Hamambehandeling vindt zijn oorsprong in het oude Ottomaanse Rijk, waar het een essentieel onderdeel was van de badcultuur. Het ritueel combineert stoom, exfoliatie en massage om het lichaam te reinigen en de geest te ontspannen. Tegenwoordig wordt de Hamam over de hele wereld gewaardeerd als een luxueuze en therapeutische spa-ervaring.

Stap 1: Warmte en Ontspanning

Het ritueel begint met een periode van reinigen en ontspanning. In tegenstelling tot de authentieke Hamam behandeling waarbij je lichaam regelmatig wordt overgoten met warm water, behandelen wij met warme kompressen. Hierdoor gaan je poriën open en zullen je spieren sneller ontspannen. Dit creëert de perfecte omstandigheden voor een diepe reiniging en hydratatie van je huid. Daarna gaan we de huid uitgebreid scrubben met een Kese, een scrub handschoen. Alle dode handcellen worden losgemaakt en kunnen zo makkelijk worden verwijderd.

Stap 2: Exfoliatie met de Zeepzak

De Hamambehandeling is vooral bekend om de exfoliatie waarbij een speciale zeepzak wordt gebruikt. Deze zak is doordrenkt met geurende olijfzeep en wordt zachtjes over je lichaam gewreven. Dit verwijdert dode huidcellen en onthult een zachte, stralende huid. De geur van de zeep kalmeert je zintuigen en brengt je in een staat van diepe ontspanning.

Stap 3: Schuimende Massage

Het schuim wordt daarna gebruikt voor een ontspannende en revitaliserende massage. De stevige massage en het rijke schuim laten stress wegsmelten en brengen een gevoel van welzijn. Uiteraard mag een verzorgende Rasulbehandeling hierna niet ontbreken. Een Rasulbehandeling is een traditionele Arabische reinigings- en verzorgingsprocedure waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale kleisoort, vaak genaamd “Rasul klei,” om het lichaam te exfoliëren en te reinigen.

Stap 4: Even bijkomen

Na de behandeling neem je nog even plaats om bij te komen en kun je genieten van een verfrissend drankje of een kopje authentieke Turkse Appelthee. Laat de effecten van de Hamambehandeling nog even lekker op je inwerken.

Een Moment van Zelfverzorging en Rust

Een Hamambehandeling is niet alleen een verwennerij voor je huid, maar ook een moment van diepe ontspanning en zelfzorg. Het herstelt de balans in je lichaam en laat je volledig vernieuwd voelen.

Bij Wellness Elburg nodigen we je uit om deze tijdloze traditie in een modern jasje te ervaren. Laat je onderdompelen in de betovering van onze Hamambehandeling en beleef de ultieme verzorging voor lichaam en geest.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de helende kracht van de Hamam bij Wellness Elburg.

Klik hier en boek jouw hamam

De eerste mogelijkheid voor een (duo) behandeling zijn op:

zaterdag 25 november (dag is vol, plaats jezelf op de wachtlijst)
zaterdag 16 december
donderdag 28 december

Lukt het niet om te boeken, stuur dan even een berichtje. We helpen je graag!